RUFF ISTVÁN ZALÁN
MESÉK

Ruff István Zalán

 

Ruff István Zalán:

Vud az Állatok Szállodájában

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy udvar. Ott lakott Hellor, a hosszútarajú kakas, Elke, a rózsaszín orrú malac, Vutor a fehér-szürke kutya, és Vud a kecske, meg egy ló, akit Horconnak hívtak.

Egyszer a kecske meg akart szökni. Amikor senki sem látta, odament a kapuhoz, és átugrotta. Nyomban az utcán találta magát. Tovább indult, és egy útkereszteződésnél találta magát. Elindult a rét, majd az erdő felé. Az erdő legsötétebb pontján volt egy szálloda. Az ajtó fölött kivilágítva ez állt:  "Állatok Szállodája".

A szarvas volt a portás. Vud, a kecske nemsokára megérkezett. Ekkor már az udvarban észrevették, hogy eltűnt. Elhatározták az állatok, hogy elindulnak megkeresni. Lábnyomokat láttak meg, melyek az erdő felé vezettek... Hamarosan odaérkeztek az Állatok Szállodájához.

A kecske előző este itt aludt. Minden szoba felett virágjelek álltak. Minden szobában más-más virágillat volt. Ahol Vud aludt, ott orgona illat lebegett. Ő kapta az orgonaszobát.

Megérkeztek a szállodához az udvari állatok. Ők a tulipános szobát vették ki, mert Hellornak, a kakasnak ez volt a kedvenc virágja. A folyosón megláttak egy majmot. Folyton hapcizott, ezért ő lett a Hapcimajom. Amikor köszönt, ezt mondta:

- Hapszia!

Ekkor az állatok azt hitték, hogy csak tüsszentett, és azt mondták neki:

- Kedves egészségedre!

Hapcimajom megkérdezte, vajon mi járatban vannak erre?

Vutor, a kutya elmesélte, hogy a kecskét keresik. A majom így szólt:

- Keressétek az orgona jelű szobában! Hapci!

Bekopogtak. A kecske kinyitotta az ajtót, és meglátta a többi állatot.

Erre a malac így röfögött:

- Gyere haza, Horcon finom káposztás palacsintája vár rád!

Ennek már a kecske sem tudott ellenállni. Már szinte érezte, ahogy a káposztás palacsinta az orra felé illatozik.

Mindannyian elindultak haza, de előtte megköszönték Hapcimajomnak a segítséget. Egy virágmotívumos zsebkendőkészletet adtak neki jutalmul.

Hazamentek. Az asztalon már ott várta őket a káposztás palacsinta. Nagyon éhesek voltak. Mindenki evett egyet, kivéve Vudot, a kecskét. (Mert ő kettőt evett...)

 

2009. május 19.

 

[vissza]


FELHÍVÁS

Art Dekor SCSK
Art Dekor SCSK

Art Gallery SCSK
Art Gallery SCSK

E-mail
Kezdőlap Bemutatkozás Versek Mesék Képzőművészet Díjak Képgaléria Linkek