RUFF ISTVÁN ZALÁN
MESÉK

Ruff István Zalán

 

Ruff István Zalán:

A fűhátú medve meglepetése

 

Amikor az ormányos pásztri megszabadult a fűhátú medvétől, megünnepelték a propelleres pásztri születésnapját. A fűhátú medvét nagyon összeszurkálta a tüskés pásztri. Tulajdonképpen megérdemelte, mert meg akarta enni a barátját.

A fűhátú medve elment egy sárga épületbe, az volt a gyógyszertár. Azért ment oda, hogy a fájó szurkálásokra szerezzen valamilyen krémet. Egy uligátor volt a patikus.

- Tessék, itt van ez a krém, kend be ezzel a fájó szurkálásaidat!

A gyógyszertárban volt egy pipereszoba. Ott lehetett előre bevenni a gyógyszereket, bekenni , akit be kellett kenni, befújni a toroksprayket, és megmérni a lázat, meginni a gyógykotyvalékokat.

A fűhátú medve bement a terembe. Elolvasta a doboz oldalán lévő írást: "ANTIXURKA". Azt gondolta magában: Ez jó lesz! Pont ilyet kerestem!

Mindenhol jól bekente magát a hatásos, barackszínű krémmel. Közben ezt ordította:

- Te ronda tüskés pásztri! Megfizetsz még azért, hogy így összeszurkáltál!

Amikor végzett, ráült a motorra. Nem vette észre, hogy mindenhol barackszínű lett a krémtől. A fűhátú medvék ugyanis sárga színűek. A hátukon friss, zöld fű nő. (Néha virágok is, ha jó kedvük van..) Ha egy fűhátú medve két lábra áll, akkor magasabb egy méterrel, mint egy nagydarab ember. Lehet úgy 230 kg is. A fűhátú medvéknek 63-as a cipőméretük! Ennél nagyobb cipőt már nem is gyártanak Magóciában.

A bekrémezett medve barack színű lett. Hazamotorozott a feleségéhez. Motorozás közben már messziről lehetett érezni, hogy jön. Olyan illatos volt a krém, hogy minden állatot odacsalt, még a majlort is. A majlorok gombóc alakú fejükkel tízezer illatot is meg tudnak különböztetni! Ők gyártják az illatos könyveket Magóciában.

A fűhátú medvét otthon nagy meglepetés várta. Feleségének ugyanis kicsinyei születtek! A fűhátú medve ott állt az ajtóban. Neki is épp olyan barack színe volt, mint a kicsinyeinek. Az ő hátuk azonban még csak barna volt, nem nőtt rajta fű.

Az apukamedve át se öltözött, szaladt a kicsinyeihez és a feleségéhez. Három kölyök született. Ketten elnevezték a kis fűhátú macikat.

A fiúk neve Fűhátú Orgomen, és Fűhátú Logermin lett. A kislányt pedig Fűhátú Taberillának hívták ezután.

Az apuka, miután az egész családját körbepuszilta és sorban mindenkit megölelgetett, elment bevásárolni a családnak.

A Lakóautó-áruházban mindent lehetett kapni. A feleségének, azaz Fűhátú Liellának vett egy rózsaszín-mályva csíkos ruhát. Erre már régen vágyott. Orgamennek egy Fűhátú Medvelexikont vásárolt. Ebben ÁBC sorrendben minden benne volt, ezer oldalon keresztül. Logermin állatos kártyát kapott, amin rajta voltak a magóciai állatok. Taberilla pedig egy társasjátékot.  A fűhátú medve ennivalót is vett. Finom friss húst, és egy tasak pásztriízű fűszert.

A fűhátú medvék nagyon korán fejlődnek. Orgomen már este a lexikont nézegette. Aztán kártyáztak egyet, majd társasjátékoztak is. Megették a pásztri ízű vacsorát, Fűhátú Liella pedig felpróbálta az új ruháját, nézegette magát a tükörben. (De előtte megfésülte a füvet a hátán.)

Így szólt a férjéhez:

- Jobb lett volna, ha igazi pásztrit fogsz! Én még mindig szívesen ennék valamit!

- Legközelebb úgyis hozok egy pásztrit! Addig úgy sem nyugszom! - felelte a fűhátú medve, és odabújt a feleségéhez.

A fűhátú medvecsalád nagyon boldog volt.

 

2009. június 9.

 

[vissza]


FELHÍVÁS

Art Dekor SCSK
Art Dekor SCSK

Art Gallery SCSK
Art Gallery SCSK

E-mail
Kezdőlap Bemutatkozás Versek Mesék Képzőművészet Díjak Képgaléria Linkek