RUFF ISTVÁN ZALÁN
MESÉK

Ruff István Zalán

 

Ruff István Zalán:

A propelleres pásztri születésnapja

 

Egyszer volt, most is van egy ország. Neve Magócia.

Magóciában különleges állatok laknak. Itt él az ormányos pásztri. Ennek az állatnak fura alakú teste van. Annyira különleges, hogy egyik állathoz sem lehet hasonlítani. Feje háromszög alakú, és mindig oldalra fordítja. Szőrös teste levélszerű, és lábai csizmaformára emlékeztetnek. Van még neki két szárnya is.

Ez a pásztri egyszer elröpült egy másik pásztrihoz, de az tüskés volt. Elhatározták, hogy elutaznak, és meglátogatják távoli rokonukat, a propelleres pásztrit, mert születésnapja lesz. Gondolkodtak, hogy mit vegyenek neki ajándékba. Úgy határoztak, hogy mobiltelefont vesznek neki, mert a régi már elromlott. Elmentek hát az erdei mobiltelefon boltba, ahol az eladó a fűhátú medve volt.

Amikor beléptek, köszöntek:

- Szia fűhátú medve! Lehet itt kapni pásztrimobilt?

- Sziasztok pásztrik!- dörmögte a fűhátú medve, és közben azon gondolkodott, hogy milyen jó lenne megenni az ormányos pásztrit.

Az ormányos pásztri ezt már sejtette... Megkérte tüskés rokonát, hogy ő hozza el a telefont, addig ő kiment az erdőbe. Amikor megvolt a telefon, akkor gyorsan együtt haza mentek.

Az ormányos pásztrinak nagyon sok félnivalója van. Sok állat szeretné megenni...

Autóval indultak a propelleres pásztri születésnapjára. Ám közben a fűhátú medve nem felejtette el a finom falatot, és utánuk motorozott. Észrevették ezt a pásztrik. Jön a medve! A tüskés vezette az autót, és leparkolt a füvön. Kiszállt. Odament a motoron ülő fűhátú medvéhez.

- Most aztán megbánod, hogy utánunk jöttél!

Ebben a pillanatban jól megszurkálta a tüskéivel. A fűhátú medve meg csak ordított, s közben elhatározta, hogy ezt az ormányos pásztrit nem akarja megenni. Nehogy újra ez történjen...

Szomorúan, éhesen vakargatta a hátán nőtt bozontos füvet.

A vendégek közben már a propelleres pásztri tortáját falatozták.

Az ünnepelt nagyon örült a mobiltelefonnak. Rögtön fel is hívta a búbosrókát, hogy jöjjön ő is át, kóstolja meg a szülinapi tortáját.

A búbosróka is velük ünnepelt.

Most már mindegyik pásztrinak volt telefonja, ezért akkor beszélhettek egymással, amikor csak akartak.

Én is felhívom őket holnap.

 

2009. április 19.

 

[vissza]


FELHÍVÁS

Art Dekor SCSK
Art Dekor SCSK

Art Gallery SCSK
Art Gallery SCSK

E-mail
Kezdőlap Bemutatkozás Versek Mesék Képzőművészet Díjak Képgaléria Linkek