RUFF ISTVÁN ZALÁN
MESÉK

Ruff István Zalán

 

Ruff István Zalán:

A cimbalmos kisegér koncertje

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy egérke. Elhatározta, hogy előadja az első cin-cin koncertjét.

A cin-cin koncert legfőbb hangszere azonban a cimbalom. Ez volt Egérke kedvence. Sajnos nagyon szegény kisegér volt, ezért nem tellett neki hangszerre. Ezért úgy határozott, hogy elmegy az állati lottóra, bár egészen pontosan még nem tudta a szabályokat.

A majom volt a lottósbolt igazgatója. Neki kellett becsukott szemmel különböző féle kivágott és rajzolt állati fejes kártyákat kihúznia. Az összes állat ott állt, akik szerettek volna nyerni. Mindenkinek csukva volt a szeme. A majom adott nekik egy-egy kártyát. Kinyitották a szemüket az állatok. Az nyert, aki saját magát látta meg a kártyáján.

Egérke sajnos nem magát pillantotta meg, hanem az anyukáját. Az anyukája is ott volt lottóhúzáson. Ő meg a kicsinyét látta a kártyán. Annak nagyon örültek, hogy egymást látják a cetlin, de sajnos nem nyertek.

A lottóhúzáson hangszereket lehetett nyerni. A cimbalmot a zsiráf nyerte meg. A zsiráf nem tudott mihez kezdeni a cimbalommal, mert túl hosszú a nyaka, és nagyon elfáradt volna zenélés közben. Ő egész télen nagyon fázott, és inkább egy jó hosszú és vastag sálat szeretett volna nyerni.

Egérke nagyon bánatos volt. A zsiráf ezt észrevette. Odament hozzá, és megkérdezte, hogy miért olyan szomorú. A kisegér elpanaszolta, hogy a cimbalmot szerette volna megnyerni a koncertjéhez. A zsiráf így szólt:

-Ne búslakodj Egérke! Én szívesen neked adom a cimbalmomat, mert nem tudok rajta játszani.

Egérke nagyon örült... Hetekig gyakorolt cimbalmozni, hogy mindenkinek tetsszen majd a koncert.

Eljött a koncert napja. Nagyon sok állat volt ott. A zsiráfot is elhívták.  A koncerten ott tapsoltak a háziállatok, és a vadon élő állatok is. Az egyik darabot az őzikének, a másikat a cicának játszotta Egérke. Nagyon jól cimbalmozott!

A koncert végén a zsiráfot meglepetés várta. Odament hozzá Egérmama egy szép virágos dobozzal.

-Tessék, ezt neked kötöttem, amiért olyan kedves voltál a kisfiammal!

A zsiráf kinyitotta a dobozt, és egy csodálatos, hosszú és vastag, díszes sálat látott meg benne. Rögtön feltekerte a nyakára, hogy megnézze, kényelmes-e.

Így aztán mindenki jól járt. A zsiráf nyaka nem fázott tovább, Egérke kedvére cimbalmozhatott, a többiek pedig mindig járhattak a koncertre.

Én is szívesen elmennék, ha Egérke meghívna engem is.

 

2009. április 30.

 

[vissza]


FELHÍVÁS

Art Dekor SCSK
Art Dekor SCSK

Art Gallery SCSK
Art Gallery SCSK

E-mail
Kezdőlap Bemutatkozás Versek Mesék Képzőművészet Díjak Képgaléria Linkek